Historie
Bouwplein CarpentierMooren » Over ons » Historie

De historie van ons bedrijf

Houthandel Carpentier:
Onze vestiging in Aalsmeer heeft een geschiedenis van harde werkers en een neus voor goede service en kwaliteit. In 1921 werd het eerste handelsbedrijf in hout opgericht. In die periode was de handel sterk gericht op plaatselijke afnemers. Later werd er vanuit een klein schuurtje ook gestart met de verkoop van keukens. Dat bleek een goede zet. Beide onderdelen stonden er uitstekend voor toen in de jaren tachtig de derde generatie in het bedrijf kwam. Deze generatie met Henk de Carpentier aan het roer is nog altijd betrokken bij alle bedrijfsonderdelen van de huidige CarpentierMooren Groep.

Houthandel Mooren:
Aan de oevers van het Braasemermeer ligt onze vestiging Roelofarendsveen. Van oorsprong is de familie Mooren afkomstig uit een lijn van agrariërs. Maar zoon Thijs Mooren besloot verder te gaan als timmervakman en kwam in de aannemerij terecht. Uiteindelijk richtte Thijs Mooren een zelfstandig bedrijf op. Hij was overtuigd van een grote toekomst voor een florerende handel in hout en plaatmaterialen. Een overtuiging die, zo bleek jaren later, goed aansloot bij de filosofie van Carpentier.

Houthandel Gorter:
Gorters houthandel, opgericht in 1935 door Wouter Gorter, maakte onderdeel uit van de in 1899 opgerichte maatschappij Fijnhout NV te Amsterdam. In de jaren zestig en zeventig werkten er bij deze houtgigant meer dan 500 werknemers. Rond 1970 nam Jan Schut het bedrijf over om het zelfstandig voort te kunnen zetten. Tot 1977 was het bedrijf gevestigd aan de Zaanweg 13 te Wormerveer waarna de verhuizing naar de huidige locatie aan de Provincialeweg in Wormerveer plaatsvond.

Eén bedrijf
Na 2006 gaat de ontwikkeling bij Carpentier snel. De organisatie groeit met nieuwe segmenten in bouwmaterialen en een technische groothandel En met handelsbedrijf Mooren uit Roelofarendsveen ontstaat een innige samenwerking. In 2009  fuseerden de twee familiebedrijven. Een jaar later volgde de introductie van Bouwplein CarpentierMooren. In 2010 wordt handelsbedrijf Gorter uit Wormerveer overgenomen.

De drie, allen van origine houthandelsbedrijven, zijn vandaag de dag samen uitgegroeid tot een belangrijke regionale speler binnen de bouwwereld. Een sterke voorraadpositie, innovatie en klantgericht samenwerken kenmerken het nog altijd groeiende bedrijf. Daarnaast profiteert de klant van de synergie met andere onderdelen van de CarpentierMooren Groep; Probin IJzerwaren, Carpentier Keukens & Wonen en Carpetier Professional.