Certificeringen
Bouwplein CarpentierMooren » Over ons » Certificeringen

FSC®, PEFC™ en ISO 9002 certificering

Ons assortiment bevat een groot aantal duurzaam geproduceerde producten. Wij zijn in het bezit van FSC® (licentiecode FSC-C019803) en PEFC™ certificaten, de internationale norm in onze branche. PEFC staat voor “Programme for the Endorsement of Forest Certification” en FSC is de afkorting voor “Forest Stewardship Council.” Overeenkomst van beide systemen is dat zij voor duurzaam bosbeheer zijn en dat zowel de Europese Unie als de Nederlandse overheid alle twee de keurmerken accepteren als bewijs voor duurzaam bosbeheer.

Indonesian Legal Wood Certificate

Alle houtproducten die door onze zus, 'Carpentier Tuinhout,' vanuit Indonesië worden geïmporteerd zijn voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat. Hiermee voldoen wij aan de EUTR regels die sinds maart 2013 van kracht zijn. Deze nieuwe wetgeving vervangt het Indonesische BRIK-system en is een reactie op steeds strengere anti-illegale hout wetgeving in de belangrijke markten.

Voor de naleving van dit SVLK/V-Legal certificaat worden alle containers vóór verscheping nauwgezet gecontroleerd door een bevoegde instantie op de legale herkomst van de houtproducten. Alle producten die op onze vestigingen binnenkomen vanuit houtleveranciers worden, zonder uitzondering, door onze medewerkers op de werf gecontroleerd op authenticiteit en certificaat label

Onze Probin winkels zijn ISO 9002 gecertificeerd

Het leveren van kwaliteit, zowel in producten als dienstbetoon, staat bij onze Probin medewerkers hoog in het vaandel. Onze Probin winkel is ISO 9002 gecertificeerd. Onze deskundige en meedenkende baliemedewerkers en onze eigen bezorgdienst zorgen voor snelle levering van hoogwaardige producten tegen een marktconforme prijs. De Probin formule stelt ons in staat efficiënt te werken en schaalvoordelen te behalen waarvan u als klant direct profiteert.

Lees ook alles over mvo en duurzaamheid bij CarpentierMooren in ons mvo jaarverslag.