Inkooporganisatie

Sakol Nederland

Een unieke samenwerking in de hout- en bouwbranche! Al meer dan 35 jaar bundelt Sakol de kennis en kunde van krachtige, zelfstandige, regionale handelaren in hout- en bouwproducten. En brengen we gezamelijk ons eigen huismerk op de markt.

Lees meer
Bouwplein Carpentier Mooren » Nieuws » Multi-site FSC® en PEFC™ voor Sakol Leden

Multi-site FSC® en PEFC™ voor Sakol Leden

Alle bedrijven vallend onder de Sakol-groep zijn nu FSC en PEFC gecertificeerd en hebben het Chain of Custody-keurmerk. Deze Multi-site certificering werd uitgevoerd door ingenieurssbureau Evam Buytendijk, in nauwe samenwerking met Sakol en al haar leden.

Sakol BV opereert namens acht zelfstandige bedrijven, met 22 regionale vestigingen als landelijke groothandel in hout- en bouwmaterialen. Sakol ondersteunt haar leden op allerlei manieren als een daadkrachtige partner in inkoop- en bedrijfsprocessen. Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) stelt dat het een complex proces was om een goede afstemming tussen alle deelnemers te vinden en ervoor te zorgen dat overal de juiste documenten en procedures werden toegepast. Hoofddoelen van de Multi-certificering voor de Sakol-groep waren een meer eenduidige uitstraling, het binden van kennis en het efficiënter maken van de certificering. De certificaten zijn onlangs door Evan Buytendijk (foto midden) uitgereikt aan Wilfred Fijnvandraat (rechts) en Ronald Lobregt (links).