Voordeel!

One-Stop-Shop folder

Bekijk de scherpste acties en nieuwste producten in onze One-Stop-Shop folder. Bouwmaterialen, houtproducten, ijzerwaren en gereedschappen, allemaal onder één dak!

Lees meer

CarpGarant brochure

De beste kwaliteit en de nieuwste trends voor de tuin. Download hier onze Carpgarant Tuinhoutgids 2018.

Lees meer
Voor professionals

Tuin-, hout- en beschoeiingsproducten

Bent u hovenier of waterwerker? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden kwaliteitsproducten voor elke toepassing.

Lees meer
Thema: overkapping
Bouwplein Carpentier Mooren » Coverstory's » Thema: overkapping

Thema: overkapping

Voor elk tuinproject is een goede voorbereiding noodzakelijk. Of het nu om een groot of  klein project gaat, zo’n project moet natuurlijk aan alle eisen voldoen. In deze special zal met name de houten overkapping centraal staan. U kunt natuurlijk ons gehele assortiment op de website carpentiermooren.nl bekijken of kom langs bij onze specialisten voor uitgebreide informatie en advies.  

Uitvoering 
Zodra u heeft bepaald waar de overkapping komt en hoe groot deze mag worden, wordt het tijd om over de uitvoering na te denken. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten zonder afbreuk van de uitstraling en kwaliteit. De meest natuurlijke en landelijke uitvoering voor een overkapping is hout. Een overkapping van hout kan op verschillende manieren en stijlen uitgevoerd worden, met ramen en deuren, rondom open of gedeeltelijk met wanden. Zo kunt u de overkapping met een plat dak, puntdak of zelfs open afwerken. Het dak kan worden afgewerkt met, dichte PVC dakplaten, lichtdoorlatende kunststofplaten, EPDM of zelfs met glas. Daarbij is het belangrijk om het dak te voorzien van juiste helling en een hemelwaterafvoer. Gebruik voor buiten altijd bevestigingsmaterialen van roestvast staal. Dit is in de meeste gevallen wat duurder maar wel veel duurzamer. U kunt natuurlijk ook kiezen om een kant-en-klaar bouwpakket aan te schaffen waar u met duidelijke gebruiksaanwijzing stap voor stap hetzelfde resultaat krijgt. Ook een carport kan een houten overkapping zijn. De mogelijkheden zijn groot. De overkapping hoeft ook niet altijd aangrenzend te worden gebouwd. Een overkapping kan op elk gewenste locatie geplaatst worden.  

Stijlen
Wat betreft de stijlen die gekozen kunnen worden hangt af van smaak. Dit kan bijvoorbeeld klassiek of modern zijn. En wat de uiteindelijke afwerking betreft, zijn er ook verschillende mogelijkheden. Enkele belangrijke punten waar rekening mee gehouden moet worden zijn: 
• houtsoort
• waterafvoersysteem
• wanden
• schoren
• gordingen
• ramen en deuren
• dakafwerking binnen en buiten
• elektra
• fundering
Met de bovengenoemde aandachtspunten en uw voorkeuren en wensen kan CarpentierMooren u het juiste advies geven in materiaalkeuze. 

Houtsoort
Het meest gebruikte hout voor een overkapping is Douglas hout. Deze soort is ideaal wat betreft de hoge duurzaamheid en sterkte. Dat maakt het dan ook zeer geschikt voor diverse buitenconstructies zoals overkappingen. Maar ook Vuren, Grenen en hardhout zijn goede opties, hoewel laatstgenoemde heel prijzig kan uitpakken. Het frame van een overkapping kan worden gebouwd met palen. Dit zijn dragende palen die in de grond verankerd worden d.m.v. betonpoeren en cement. Zo ontstaat er een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen weer en wind. De palen moeten wel een aantal centimeter vrij van de grond staan zodat vocht en schimmel in de palen voorkomen kan worden.
Als een overkapping ook wordt voorzien van wanden, dan zijn deze panelen vaak van Zweeds rabat. Nieuw in het assortiment van CarpentierMooren is het design rabat verkrijgbaar in Vuren en Douglas. Deze panelen zijn voorzien van kleine inkepingen. 

Onderhoud
Het weer in ons land heeft veel invloed op het hout. Onbehandeld hout zal door regen en wind op den duur van kleur veranderen, dit proces noemen we “vergrijzing”. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd. Het is ook mogelijk om het hout te behandelen met olie of beits. En wie een stap verder durft kan zelfs het hout een totaal andere kleur geven zodat het geheel  helemaal past in een specifiek project. Dan wordt het natuurlijke of landelijke karakter beïnvloedt.  Laat u goed informeren of het hout al behandeld is en met welk product u het beste kunt beitsen of oliën. Zo kunt u lang genieten van uw overkapping of carport.