Info

bouw-, hout- en ijzerwaren

Alles onder één dak!

  • Bouwmaterialen voor ruw- en afbouw
  • Hout- en plaatmaterialen
  • Deuren en kozijnen
  • Dak- en gevelbekleding
  • IJzerwaren en gereedschappen
  • Tuinhout

Telefoon:

  • Aalsmeer: 0297 - 380610
  • Roelofarendsveen: 071 - 3312888
  • Wormerveer: 075 - 6281760

E-mail verkoop:

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 7.00 - 17.00 uur
zaterdag 8.00 - 12.00 uur

Lees meer
Voordeel!

One-Stop-Shop folder

Bekijk de scherpste acties en nieuwste producten in onze One-Stop-Shop folder. Bouwmaterialen, houtproducten, ijzerwaren en gereedschappen, allemaal onder één dak!

Lees meer
Thema: deuren & kozijnen
Bouwplein Carpentier Mooren » Coverstory's » Thema: deuren & kozijnen

Thema: deuren & kozijnen

Of er nu een nieuwe deur/kozijn moet komen of een bestaande deur/kozijn gerenoveerd moet worden. Er komt best wat kijken bij de aanschaf/renovatie van een deur en/of kozijn. Bij Carpentier Mooren Bouwplein kunt u terecht voor maatwerk, begeleiding, snelle levering, voldoende voorraad en het juiste advies als het om deuren en kozijnen gaat. In deze special zullen we enkele details kort toelichten. Voor uitgebreide informatie adviseren wij een vrijblijvende afspraak te maken met één van onze specialisten.

Kozijnen
Kozijnen zijn er in verschillende soorten en maten. In dit stuk onderscheiden we 4 soorten kozijnen. Kunststof en hout zijn vrijwel het populairst gevolgd door aluminium en als laatste staal. Kunststof is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is verkrijgbaar in vele kleuren en sluit naadloos aan op ieder interieur en exterieur. Het is bovendien ook onderhoudsarm. Enige nadelen zijn, geen optimale isolerende werking en moeilijk van kleur te veranderen.

Veel mensen houden van een natuurlijke uitstraling als het om hun woning gaat. Hout is toch het beste materiaal die deze eigenschap naar voren brengt. Hoewel houten kozijnen t.o.v. kunststof duurder zijn in aanschaf, wordt er toch vaak voor hout gekozen. Het heeft een optimale isolerende werking en kan ten aller tijde van kleur worden veranderd.

Aluminium wordt gekozen als men een strakke en moderne uitstraling wil creëren. Dit materiaal is licht, sterk en duurzaam en zal niet rotten of roesten. Ook hier is de isolerende werking niet optimaal en is de aanschaf bijna altijd het duurst.

Staal wordt weinig gebruikt in particuliere woningen omdat niet iedereen fan is van deze uitstraling. Bovendien is de aanschaf aanzienlijk hoog. Stalen kozijnen zijn wel ijzersterk en zijn ook onderhoudsarm. Staal zie je overigens wel vaak in de utiliteitsbouw.

Deuren
Als er een keuze is gemaakt welk materiaal kozijn er komt moet er uiteraard ook een keuze gemaakt worden voor een deur. Naast kwaliteit en veiligheid dient een binnendeur er natuurlijk ook goed uit te zien. Daarbij is er een ruime keuze in soort en materialen. Carpentier Mooren levert deuren voor iedere toepassing maar u kunt ook terecht voor bijzondere deur- en kozijnsystemen. U kunt denken aan schuifdeuren, onzichtbare kozijnen en deuren en designdeuren.

De deur die iedereen kent is de boarddeur, deze heeft een vulling van karton en is hol van binnen. Er zijn meerdere variaties mogelijk als u voor deze deur kiest. Tegenwoordig kunt u ook kiezen voor een massieve binnenkant.

Een paneeldeur is een luxere keuze. Deze bestaat uit één of meerdere panelen. De deuren zijn massief en vaak van MDF. Zowel boarddeuren als paneeldeuren zijn verkrijgbaar in een stompe of opdek uitvoering.

Een stompe binnendeur wordt ook wel een inleg- of sponningdeur genoemd. Het verschil tussen een stompe deur en een opdekdeur is dat een stompe deur in het kozijn valt. Een stompe deur wordt opgehangen met scharnieren. Een opdekdeur daarentegen valt slechts gedeeltelijk in het kozijn, meestal ongeveer 15 mm. Deze deuren worden opgehangen met paumelle.

Deurbeslag
Deurbeslag is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat in, rond en bij een deur zit. U kunt denken aan deurkrukken, brievenbus, scharnieren, deurbel maar ook naamplaten en camera’s. Beslag is ook een kwestie van smaak. Bij Carpentier Mooren vindt u een groot assortiment voor elk budget. Kom langs of maak een afspraak voor een uitgebreid advies