Cursus EPDM plakken bij Mawipex

Woensdag 22 juni 2016 - cursus EPDM plakken bij Mawipex in Rilland.
Verslag van Patrick van der Jagt, vestigingsmanager CarpentierMooren Aalsmeer

Al om 7.15 vertrokken we vanuit Aalsmeer richting Rilland. Natuurlijk met een tussenstop bij onze vestiging in Roelofarendsveen om de collega's en klanten daar op te pikken. Omdat deze geweldige cursusdag de hele dag in beslag neemt, worden we bij aankomst om 9.00 uur verzocht alvast de broodjeslijst in te vullen voor de lunch van die middag.

Het eerste deel van de cursus beslaat de theorie. René ter Steeg van Mawipex legt uit wat de voor en nadelen zijn van het werken met EPDM - “Ethyleen-Propyleen-Dieen Monomeer”. Een van de grootste voordelen naast de levensduur van EPDM is het verwerken zonder open vuur. Voor de geleerde staat dit allemaal beschreven in Nen 6050. Zo mag je 75cm van een geveloppervlak of 10cm van ieder ander object op een dak niet meer met open vuur werken.

Na de theorie sessie is er een kleine rondleiding door de magazijnen ven Mawipex om zo een klein beetje de indruk te krijgen wat Mawipex van de producten en diensten van Mawipex. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op maat zagen van EPDM voor dak of kilgoten.

En dan is natuurlijk in de middag de praktijkopleiding. John van Gool van Mawipex legt alle fijne kneepjes van het vak `EPDM plakken` uit en legt de nadruk op de details. Na de lunch gaat iedereen de schoolbanken in, ofwel kruipt iedereen achter zijn eigen praktijk en oefen bak, om de details van de ochtendsessie zelf uit te voeren. Een praktijksituatie voorzien van binnen en buitenhoek zoals je deze ook op het dak gaat tegen komen.

Tot slot wordt er in de theorie ruimte met behulp van vragen en foto’s getoetst hoe de cursisten de theorie en praktijk lessen van de dag hebben opgepakt. Aan de hand van foto's met praktijksituaties wordt bijvoorbeeld gevraag wat hier wel en niet goed is gegaan. Na een gezellige terugrit kwamen we om 16.45 uur weer aan in Aalsmeer.

We sloten deze zeer leerzame dag af met 16 mooie praktijkdiploma's.
We willen alle deelnemers van harte feliciteren en we bedanken iedereen voor de geweldige inzet en de gezellig dag.

Vragen over deze cursusdag of andere workshops via CarpentierMooren? Neem dan contact op met Patrick van der Jagt; p.vanderjagt@carpentiermooren.nl